Dina KELAB TAQWA ? atau KOTAQWA ?

Posted on 12 October 2008. Filed under: Banking, Finance, HYIP, Pelaburan, Pelan Perniagaan, Pendapatan Aktif, Perbankkan | Tags: , , , , , |

The Central Bank of Malaysia logo.

Image via Wikipedia

Bank Negara Malaysia Investigates Pan Phoenix Dina Sdn Bhd and its Related Companies
________________________________________
Bank Negara Malaysia is currently investigating Pan Phoenix Dina Sdn Bhd and its related companies suspected of conducting illegal deposit taking and money laundering activities. These illegal activities are offences under subsection 25(1) Banking and Financial Institutions Act 1989 (BAFIA) and subsection 4(1) of Anti-Money Laundering and Anti-Terrorism Financing Act 2001 (AMLA) respectively.

The raids on Pan Phoenix Dina Sdn Bhd and its related companies were conducted today in the premises of this company in Kota Bharu and Kuala Lumpur following complaints received from members of the public. Relevant assets and documents of the companies were seized for purpose of investigation.

Members of the public are reminded not to place money or deposits with companies not licensed by Bank Negara Malaysia or to be involved in any get rich quick scheme to avoid losing their hard earned money. A list of all licensed institutions that accept deposits is available on Bank Negara Malaysia’s website at http://www.bnm.gov.my. Members of the public should contact Bank Negara Malaysia for enquiries and further advice at the following address and telephone contact numbers:

Laman Informasi Nasihat dan Khidmat (BNMLINK )
(Walk-in Customer Service Centre)
Ground Floor, D Block,
Jalan Dato’ Onn
50480 Kuala Lumpur
Telephone:

BNMTELELINK : 1-300-88-5465 or
Hotlines : 03 2691 0824 / 2692 6482 / 2698 2810 / 2694 2143
Fax: 03 2698 7467

E-mail: bnmtelelink@ bnm.gov.my

Bank Negara Malaysia
8 April 2008

Koperasi Taqwa (PAN-PHOENIX DINA HOLDINGS BERHAD)
suite 11-03, level 11,wisma goldhill
67, jln raja chulan
kl
No Telefon: 0320722212,0320727212

Syer wajib Koperasi Taqwa ialah RM500.Nak topup syer pon dgn gandaan RM500.Dividen tahunan akan dibayar setiap tahun sebanyak 16% ke 30%.
Selain syer yang ditawarkan,Koperasi Taqwa juga mempunyai skim pelaburan atau produk kewangan.Contoh salah satu pelaburan KOTAQWA:

Modal pokok = RM5000
Faedah/Dividen = 2% seminggu

RM5000*2%= RM100 seminggu = RM400 sebulan

Boleh top-up pelaburan mengikut gandaan RM5000

Kontrak 2 tahun (2 tahun-renew contract),perjanjian (stamping agreement) disediakan oleh pihak koperasi.Kontrak boleh disambung sekiranya ahli berminat menyambung pelaburan.MOdal pokok tidak hangus.Boleh dikeluarkan sekiranya tidak mahu menyambung kontrak setelah 2 tahun.
sebenarnya kita di malaysia timur ini automatik dibawah Kelab Taqwa dan bukannya KOTAQWA.sebabnya waktu kita masuk dulu kita telah menandatangani perjanjian dengan Kelab ini dan bukanya KOTAQWA.Pasal hibah tu akaunnya under Kelab Taqwa dan bukannya KOTAQWA.
untuk makluman tuan Urang KK kad keahlian boleh diperolehi dengan pejabat dina di KK.
Aku ada dengar juga brita yang menyatakan KOTAQWA amik duit Ustaz harun, 40Juta, pengasas DIna. Then pas dapat duit tu, diaorang berpecah. sekarang, KOTAQWA x lagi dismping dina. Kini Kelab Taqwa Malaysia KTM adalah dibawah USTAZ Harun. jadi baik masuk bawah Ustaz.
bagune Wisma Harun Mat Saat, kubah kaler merah tu hok dekat kile Rohm Wako tu HOK MILIK KELAB TAQWA buke KOPERASI TAQWA, Koperasi Taqwa ni duduk di jale Penkale Chepa dekat tanjung chat Bagunanan warna kuning.
ada lagi yang tak tau ka?? dina dan kotaqwa dah berasingan bulan 1 2008 lagilah.. aku pun terkena jugak, separuh pelaburan aku dalam dina separuh lagi dalam kotaqwa.. yang aku heran masa aku tambah pelaburan tu.. aku isi borang tambah pelaburan, bukan buat pelaburan baru.. tup tup bulan 3 2008 aku tahu dina dan kotaqwa dah berpecah.. aku bukan nak tuduh mana mana pihak yang betul atau salah.. tapi duit yang aku labur dalam dina, hibah dapatlah tapi tak sepenuhnya.. bayar mingguan macam mula mula dulu. tapi lepas raya ni gigit jari lagi ni, hibah tak masuk punn… duit yang dalam kotaqwa tu he he he.. dah bermacam alasan yang aku dengar, 10 juta lah apalah. pemodal tak bayar lagilah. dan bermacam macam lagilah.. last skali aku call dia suruh banyakkan doa lah pulah..
kata kotaqwa sebelum dalam msg yg dihantar kepada funder kotaqwa menunggu bayaran dari rakan kongsi bernilai 10 juta,dan akan diselesaikan sebelum 15 september,dan sekiranya xdapat sebelum 15 september datang ofis buat laporan, ada someone yg buat laporan sbb tempoh yg dujanjikan xmasuk maka dibahagi lagi tempoh sebelum raya,hasilnya samapi skrg xdapat dapat n xda kabo berita, pernah saya cuba menghubungi no 0179261164 (nama dirahsiakan)yang sebelumni xda masalah,tp tiba-2 no tersebut xda dalam perkhidmatan,kalau saudara saudara dalam dina or kotaqwa dapat bantu or bagi maklumat yg soheh boleh x kasi no telifon,ofis kotaqwa or somebody yang boleh dihubungi,tlglah,saya perlukan bantuan,tlglah bagi cadangan yg mmebina,tanpa ada sumpah seranah dan sebagainya,saya berharap sgt dalam bln yang mulia dan berkat ini
wassalam
Yup, cuba call # ini: 0199318321 , kak sue ( pegawai dina)
mungkin anda akan mendengar perjelasan yg lebih baik..
khabarnya DINA sudah membuat bayaran hibbah kembali..
1.Smart Tax- Modal x hangus. Pembayaran hibah dilakukan mingguan/bulanan.Modal dipulangkan kembali selepas 2 tahun.. 2.Smart Dina-Modal tidak dikembalikan tapi pembayaran hibahnya adalah 240%.. 3.Smart Taqwa-skim ni sesuai utk biznesman.
Saya menyertai KTM(Kelab Taqwa Malaysia) pd bulan April lalu. Sblum DINA disiasat oleh BNM, saya dibayar mengikut Jadual tapi tlah tertangguh 2 bulan masa siasatan dijalankn. Bila dah clear, pmbayaran disambung semula dan 2 bulan lalu dibayar pd setiap minggu hingga skrang.
Mengikut perjanjian, sumbangan akan matang selepas 24 bulan. Jika nak sambung akan diserap masuk dlam program persatuan usahawan dina untuk tempoh 8 tahun lagi.Jika tak nak teruskan, jumlah sumbangan akan dikembalikan pd ahli.
Setakat ini payment masuk pd setiap Isnin. So far ok lah. Mudah2an akan brkekalan.:D :)paid
Untuk menikmati setiap program yang disediakan oleh Kelab Taqwa Malaysia(KTM) , individu tersebut perlu menjadi ahli terlebih dahulu.

-Wajib-
Yuran kemasukkan = rm25.00
Yuran tahunan =rm25.00
Membership kad =rm30.00
Dina dipunyai oleh PAN-PHOENIX DINA HOLDINGS BERHAD

Cabang perniagaan DINA HOLDINGS:

1. Oil and gas
2. Metal n scrap metal
3. Gold
4. Properties
5. IT (broadband)
6. Trading
7. Halal Product
8. Etc

Sumber dari berbagai forum malas nak edit… di K K kalau nak tahu lebih lanjut gi jelah ke ofis dia di Kingfisher tingkat 1 bawahnya kedai barangan produk diaorang Dina.. ada maklumat lebih lanjut ceritalah kat aku…

Reblog this post [with Zemanta]

Make a Comment

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: