The end of Grow Asia Capital investment scheme.

Pada hujung bulan 10 Oktober 2018, semasa saya berada di XXXXX telah membuat 1 pelaburan melalui Grow Asia Capital melalui penama Oriel (0109565898) , stanley ( 0169533254) melalui 2 akaun CIMB Grow Asia Capital bernombor 8603423261 dan Corousell Capital Malaysia 8603080426 .. Pelaburan dibuat mengikut pilihan pakej dengan tempoh pulangan mengikut harian waktu bekerja (detail disertakan) dan segala perjalanan transaksi pelaburan ada pada website yang disediakan kepada pelabur setelah membayar pakej pelaburan. Setelah melabur lebih kurang 1 bulan lebih pulangan yang dijanjikan telah dapat dengan konsisten dimana pulangan dibayar terus pada akaun bank pelabur. Pada 16hb November 2018 ,Syarikat ini mula mempunyai masalah pembayaran Pulangan Pelaburan dan pda 19 NOV 2018 pihak syarikat melalui Oriel dan Stanley memaklumkan bahawa pembayaran ditangguhkan atas sebab-sebab masalah akaun , dimana pihak bank sedang menyiasat akaun syarikat dan akan beroperasi semula seperti biasa pada 27/11/18 .. Namun sehingga sekarang penama diatas telah gagal dihubungi dan website sistem juga telah dimatikan dan saya gagal untuk melayari website tersebut. Saya dan para pelabur lain risau kerana penama diatas gagal dihubungi dan telah mematikan telepon bimbit. Dan kami merasa curiga dan tertipu.
Maklumat awal yang saya perolehi bahawa satu akaun atas nama syarikat Corousell yang digunakan untuk transaksi urusniaga telah membuat pengeluaran semua wang yang ada dan telah dibuat oleh penama Muhammad Jazrul Bin Abdul Aziz (Mykad no. 890111125453 ) dengan Wan Mohd Khairul Ambia Bin Ibrahim (Mykad no. 820903055357) dipercayaai untuk melesapkan diri.

Kami mendapati kami semua tertipu dengan nama samaran Oriel sebagai Muhmmad Jazrul Bin Abdul Aziz dan Stanley Sebagai Wan Khairol ambia Bin Ibrahim.

Dengan ini saya/kami juga mohon pihak PDRM menyiasat keatas Pegawai Bank yang bertugas dalam transaksi pengeluaran wang dalam jumlah yang besar berkaitan penama syarikat dan orang yang disyaki diatas kerana disyaki bersubahat.

Pada hari ini ju juga,saya telah mendapat maklumat bahawa mereka juga telah membuka satu scam iaitu HABOUR MALL yang menggunakkan akaun atas nama Jazrul Bin Abdul Aziz.

Laporan ini dibuat untuk tindakan pihak PDRM dan rujukan Mahkamah.

Notakaki:

Laporan polis yang dibuat oleh salah seorang pelabur GAC. Untuk info terkini boleh join group WhatsApp aduan.

https://chat.whatsapp.com/B5ArB85RVC7Gi5KaV3ftCe

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: